15:00

IK Wormo

Referat: AIF Barrikaden - IK Wormo

Som brukligt när det gäller B-laget är det föga meningsfullt att dela upp spelartruppen i startspelare och avbytare eftersom vi gick runt på alla (nästan) spelare på ett sätt som var närmast mer ”rättvist” än vanligt.

Kan väl istället till att börja med säga att Stefan varit schysst nog att ställa upp som målvakt sedan fyra andra sådana varit förhindrade och han skötte sin uppgift klanderfritt. Även om han inte tvingades till några riktigt svåra räddningar så var han lugn och trygg vilket ju alltid är en mycket god egenskap för en målvakt.

Av utespelarna var det bara en som spelade hela matchen och det var Chanon i en mittbacksposition. Ghafur spelade också mittback och det gjorde han hela tiden utom de första 9 minuterna eftersom han kom mycket sent till matchen p.g.a. sitt arbete. Alex vikarierade tills Ghafur hunnit värma upp. På ytterbacksplatserna var det hela 6 spelare som alternerade; Aman, Milad, Bashar, Yousef, Samuel o Shershah. På innermittfältet huserade Samuel, Martin och Abbe medan yttermittfältsplatserna delades av Mohammed Ali, Yousef, Alex, Abbe och Milad. Som anfallare slutligen använde vi Mathias, Shershah, Aman och Bashar.

Våra motståndare hade ett mycket ungt lag med en hel del individuella kvalitéer på några händer men var rätt ihåliga och vägde för lätt i närkamperna vilket gjorde att vi blev tämligen överlägsna matchen igenom, stundtals efter fina kombinationer medan en del av våra mål och andra farligheter, var en följd av svagt försvarsspel från deras sida, speciellt mot slutet då de kändes rätt tröttkörda.

Vi inledde målskyttet redan efter knappa 2 min när Shershah fick på ett fruktansvärt hårt skott ribba in ur en ytterligt liten vinkel – ett otroligt vackert mål efter det minst sagt överraskande beslutet att skjuta. Redan i den 7:e min var det dags igen när Shershah i en lite rörig situation hittade Yousef framför mål som mycket enkelt kunde lägga in bollen i det även idag sneda målet (herregud!, när ska det åtgärdas?).

Sedan följde en period då det inte skapades någon riktigt het målchans men väl ett otal halvchanser från vår sida. I den 20:e min stack Wormo upp i en snabb kontring där avslutet i ”halvfriläge” tvingade Stefan till hans svåraste räddning i matchen när han fick ut bollen till hörna.

I den 29:e min gjorde Mathias E ett fint sologenombrott men där avslutet inte alls var i nivå med detta utan gick mitt på målvakten. I den 40:e min hade Shershah – som var delaktig i väldigt mycket – ett skott förbi den utrusande målvakten men som räddades av en utespelare. I den 44:e min skulle dock Shershah göra sitt andra mål för dagen snyggt frispelad i djupet av Samuel.

Den allt kraftigare vinden (fan vad kallt det var att stå stilla på åskådarplats) hade vi nu i ryggen i andra halvlek vilket gjorde att vi pressade ner Wormo än mer än tidigare och nu duggade målchanserna tätt. I den 49:e min friställde Alex Mohammed som gjorde ett säkert avslut till 4-0. Bara minuten efteråt sprang sig Amar loss från sin bevakare (vilket han förvånande nog inte riktigt lyckats med vid två tidigare tillfällen, Aman är ju väldigt snabb men de hade två killar som var ännu snabbare) men fick lite dålig vinkel och sköt tätt utanför bortre stolpen. I den 54:e min kom Shershah så fri man kan bli med ingen spelare inom 10 meters avstånd men det förväntade målet uteblev när deras duktige målvakt gjorde en perfekt utrusning och snodde åt sig bollen.

I den 58:e min var det dags för 5-0 och det var på nytt Shershah som ”målade” och detta på en hörna som han skruvade in (antagligen med en viss hjälp av vinden:)) via bortre stolproten. I den 69:e min kom sexan och den här gången var det Bashir (som efter att ha spelat vänsterback hela första vänsterback och sedan haft en kvart på bänken fick spela sista halvtimmen som anfallare och som han gjorde det, han hade fullständig lekstuga hela tiden) som stod för avslutet efter passning från Mohammed.

Tio minuter senare vidtog en period av absurt täta ramträffar. Utöver ett skott i stolpens utsida – av vem minns jag inte - så hade vi 3 ribbskott på 4 minuter!!! De från Mohammed och Milad (hur han kunde undvika att få in bollen från sitt läge är närmast obegripligt) gick dessutom båda i ribbans underkant och ner på mållinjen medan Yousefs långskott resulterade i en mer ordinär ribbträff.

Efter att Mathias sedan gjort två mål inom en minut i den 85:e och 86:e min, båda gångerna efter assist av Bashar, fick Wormo till ett jätteläge att komma med i målprotokollet vilket jag – förlåt mig Stefan – nästan unnat dem för deras, åtminstone som jag uppfattade det, mycket fina uppträdande, inget gnäll på vare sig varandra, oss eller domaren. En boll från högerkanten svepte förbi Stefan men också förbi de tre framstormande Wormospelare som alla såg ut att komma bara några decimeter från att kunna förpassa bollen in i mål.

Chanskavalkaden var märkligt nog fortfarande inte över. I den allra sista minuten hann vi med såväl ytterligare ett stolpskott som ett skott från Mathias som tog var……….om inte i underkanten av ribban och ner på mållinjen. Sammanfattningsvis när det gäller ramträffar alltså, inkluderat Shershahs första mål och hans hörnmål, 5 ribbträffar och tre stolpträffar!

Avslutningsvis får man beklaga Martin som så länge väntat på sitt tvåhundrade mål i Barrikadentröjan och nu var ytterligt nära vid åtminstone två tillfällen på slutet men med en rätt stor portion otur och en liten portion oskicklighet får vänta ytterligare en tid på det där förlösande målet. Kanske nöjer sig Martin dock inte riktigt med det. Barrikadens tredje mesta målskytt genom tiderna Daniel Sosa står nämligen på 202. Kanske kräver det en fortsatt karriär till 50-årsdagen men det kunde väl vara ännu en milstolpe (själv fann jag nyligen när jag letade efter något annat till min förvåning att jag spelade en B-lagsmatch när jag var 54).

Statistik: Hörnor: 6-2 Avslut på mål 22-2 Avslut utanför: 13-1